زمان مطالعه: 2 دقیقه

ویروس کرونا تاکنون میلیون‌ها نفر را آلوده کرده و جان هزاران نفر را گرفته است، یکی از موضوعات در این مورد، تأثیر این ویروس بر روی مغز و اعصاب است. در این زمینه سؤالی که مطرح شده است این است که ” آیا کرونا باعث سکته مغزی می‌شود؟ ” برنامهٔ اینستا‌کلینیک محب در گفت‌وگویی با خانم دکتر شادی شکوه یار، متخصص بیماری‌های داخلی مغز و اعصاب، این سؤال را مطرح نمود، ایشان توضیحاتی بیان نمودند که می‌توانید در این ویدئو شاهد آن باشید.

آیا کرونا باعث سکته مغزی می‌شود؟

دکتر شادی شکوه یار، متخصص بیماری‌های داخلی مغز و اعصاب، در گفت‌وگوی زنده با برنامه‌ٔ اینستاکلینیک محب که با موضوع علائم و عوارض عصبی در کرونا انجام گرفت، در پاسخ به سؤالی با این مضمون که “آیا کرونا باعث سکته مغزی می‌شود” گفتند:

بله. واقعیت اینجا است که یکی از مکانیسم‌هایی که کووید19 با آن فرد را درگیر می‌کند، استعداد انعقاد‌پذیری در بدن است، یعنی وقتی فرد مبتلا به بیماری می‌شود، شانس بروز لخته در همه‌ٔ نقاط بدن زیاد خواهد شد که مکانیسم آن نیز یک مکانیسمِ پیچیده‌ٔ پزشکی است.

وقتی در بدن ما یک واکنشِ ایمنیِ شدید اتفاق می‌افتد، بدن به صورتِ تدافعی، وضعیتی ایجاد می‌کند که بر اساس آن، فعالیت پلاکت‌ها و ارگان‌هایی را که می‌خواهند جلوی خونریزی را بگیرند، زیاد می‌کند. وقتی این مکانیسم از کنترلِ بدن خارج شود، در واقع بدن از آن طرف بوم سقوط می‌کند و باعث ایجاد لخته خواهد شد. با ایجاد این لخته، فرد سکته می‌کند، در‌حالی‌که ممکن است وی هیچ بیماریِ زمینه‌ای نیز نداشته باشد و با یک سکته‌ٔ حاد مراجعه کند.

ایشان در ادامهٔ توضیحاتِ خود در خصوص پاسخ این سؤال گفتند:

در اکثر گایدلاین‌های (دستورالعمل‌ها) جدیدی که مربوط به بیماری کرونا است به ما هشدار و آلارم داده شده که اگر فردی جوان یا میانسال بدون هیچ بیماری زمینه‌ای دیدید که به علت سکته مغزی حاد مراجعه کرده، قطعاً در تاپ (رأس) تشخیص باید کووید باشد، هر چند که درمان‌ها تقریباً مشتمل بر همان برخوردی است که با یک سکتهٔ معمولی می‌کنیم، ولی باید آن را در نظر داشته باشیم تا در اقدامات بعدی که برای بیمار انجام می‌دهیم، حواسمان به آن عفونت زمینه‌ای نیز باشد.

مقالات مشابه

میوه‌ها و سبزیجات بنفش چه مزایایی دارند؟

چرا لوبیا برای سلامتی مفید است؟

چه غذاهایی برای افسردگی مناسب‌اند؟