پا درد

پای شما شبکه‌ٔ پیچیده‌ای از استخوان‌ها، رباط‌ها، تاندون‌ها و عضلات است و به اندازه‌ای قوی است که وزن بدن را تحمل کند؛ پای شما می‌تواند مستعد آسیب و درد باشد. درد در ناحیه پا می‌تواند هر قسمت از پا، از انگشتان گرفته تا تاندون آشیل واقع در پشت پاشنه پا را تحت تأثیر قرار دهد.

اگرچه درد خفیف پا اغلب به خوبی نسبت به درمان‌های خانگی پاسخ می‌دهد، اما بهبود آن طول می‌کشد. پزشک شما باید درد شدید پا را، به خصوص اگر در اثر ضربه ایجاد شده است، مورد بررسی قرار دهد.

 

دلایل

آسیب، استفادهٔ زیاد یا شرایطی که باعث التهاب هر یک از استخوان‌ها، رباط‌ها یا تاندون‌های پا شود، می‌تواند منجر به درد در ناحیه پا شود. آرتریت دلیل شایع این درد است. آسیب اعصاب پاها ممکن است باعث سوزش شدید، کرختی یا سوزن سوزن شدن (نوروپاتی محیطی) شود.

 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد

حتی درد نسبتاً خفیف پا، حداقل در ابتدا می‌تواند کاملاً ناتوان‌کننده باشد. معمولاً امتحان کردن داروهای خانگی ساده برای مدتی بی‌خطر است.

 

به دنبال مراقبت فوری پزشکی باشید اگر شما:

  • درد شدید یا تورم دارید.
  • زخم باز یا زخم ترشح‌کنندهٔ چرک داشته باشید.
  • علائم عفونت، مانند قرمزی، گرما و حساسیت در ناحیهٔ آسیب‌دیده و یا تب دارید (37.8 درجهٔ سانتی‌گراد).
  • قادر به راه رفتن یا تحمل وزن روی پای خود نیستید.
  • به دیابت مبتلا هستید و زخم‌هایی دارید که بهبود نمی‌یابند و یا عمیق، قرمز، متورم یا گرم هستند.

 

برای مراجعه به مطب برنامه‌ریزی کنید اگر شما:

  • تورم مزمنی دارید که به هیچ وجه بعد از دو تا پنج روز درمان خانگی بهبود نیافته است.
  • درد مداومی دارید که پس از چند هفته بهبود نیافته است.
  • درد سوزش، بی‌حسی یا سوزن سوزن شدن دارید که به ویژه بیشتر یا تمام قسمت‌های پا را درگیر می‌کند.

 

خودمراقبتی

اگر این درد ناشی از صدمه یا استفاده بیش از حد باشد، اغلب به استراحت و سرد کردن پاسخ خوبی خواهد داد. از انجام فعالیت‌هایی که می‌تواند این درد را بدتر کند، خودداری کنید و به مدت 15 تا 20 دقیقه و برای چندین بار در روز روی پای خود یخ قرار دهید. داروهای ضد التهابیِ بدون نسخه نیز به تسکین درد کمک می‌کنند و ممکن است در بهبودی کمک‌کننده باشند.

حتی با بهترین مراقبت‌ها نیز ممکن است برای چند هفته سفتی و درد پا داشته باشید، به خصوص اولین چیزی است که در صبح یا بعد از فعالیت خود را نشان می‌دهد. در صورت عدم اطمینان از علت درد پا، یا در صورت گسترده بودن آن یا درگیری هر دو پا و به ویژه اگر به دیابت مبتلا هستید، قبل از امتحان کردن راه‌های خانگی به پزشک مراجعه کنید.