درد لگن

درد لگن، بروز درد در پایین‌ترین قسمت شکم و استخوان لگن است. علت این درد در زنان ممکن است مربوط به علائم ناشی از دستگاه‌های تناسلی، ادراری، گوارشی یا دستگاه عضلانی-اسکلتی باشد.

با توجه به منشأ، این درد می‌تواند کم یا حاد و ناگهانی، مداوم یا مقطعی (متناوب)، و خفیف، ملایم یا شدید باشد. گاهی می‌تواند تا کمر، باسن یا ران کشیده شود. همچنین ممکن است در زمان‌های مشخصی مانند هنگام ادرار کردن یا حین فعالیت جنسی روی دهد.

این درد می‌تواند به طور ناگهانی، سریع و کوتاه (حاد) یا در طولانی‌مدت (مزمن) ایجاد شود. درد مزمن لگن به هر درد پیوسته یا متناوب لگن که به مدت شش ماه یا بیشتر وجود داشته باشد، اشاره دارد.

 

دلایل

بیماری‌ها و شرایط گوناگونی می‌تواند عامل این درد باشد. درد در ناحیهٔ لگن زمانی که به شکل مزمن بروز می‌کند می‌تواند نتیجهٔ بیش از یک بیماری باشد.

این درد می‌تواند از دستگاه گوارش، دستگاه تولید مثل یا دستگاه ادراری ناشی شود. اخیراً پزشکان دریافته‌اند که برخی از دردهای مربوط به لگن، به ویژه دردهای مزمن لگن، می‌توانند ناشی از عضلات و بافت‌های پیوندیِ (رباط‌ها) واقع در ساختارهای تحتانی لگن ایجاد شوند.

گاهی اوقات علت این درد در اثر تحریک اعصاب لگن است.

 

زمان مراجعه به پزشک

در صورت بروز ناگهانی درد شدید لگن، این شرایط می‌تواند یک وضعیت اضطراری پزشکی باشد و باید هرچه سریع‌تر به دنبال رسیدگی پزشکی باشید. اگر این درد به تازگی ایجاد شده است یا زندگی روزمرهٔ شما را مختل کرده است و یا با گذشت زمان بدتر می‌شود، حتماً باید توسط پزشک بررسی شود.